Kenapa Air Minuman Gau  Guna Penutup Botol Warna Putih?

Kenapa Air Minuman Gau Guna Penutup Botol Warna Putih?

air gau

Jika  menjual  air untuk kegunaan manusia ,pengilang perlu mengikut  Peraturan-Peraturan Makanan  1985. Dan untuk diiktiraf sebagai air mineral ada beberapa syarat perlu dipatuhi. Antaranya adalah punca air yang diambil tiada bangunan dalam radius 1km. Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai bagaimana sebagai pengilang  mendapat kelulusan sebagai air mineral boleh rujuk Portal Rasmi Jabatan Mineral Dan Geasains Malaysia(JMG)

air gau
Gambar kanan Air Gau 1.5l dan kiri Air Gau 600ml

Telaga Air Gau ini berada di Lot 2219 Mukim Bangau,KM 9 Jalan Maran ,Kg Sungai Gau. Berhampiran telaga itu terdapat Sekolah Agama kurang dari 1 Km. Jadi kelulusan untuk diiktiraf sebagai Air Mineral tidak dapat. Punca Air Gau adalah dari mata air dari  bawah tanah.

Untuk membezakan Air Mineral Semula jadi dan Air Minuman ini boleh rujuk Portal Rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Air Gau memperoleh Sijil Kelulusan yang sah dari Kementerian Kesihatan Malaysia. Kelulusan diberikan setelah pemeriksaan rapi dilakukan di telaga pemprosesan Air Gau di Temerloh Pahang. Boleh semak di laman web KKM untuk rujukan.

Stok Air Gau
Stok Air Gau

Air Gau boleh didapati di semua rangkaian kami.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan Air Gau boleh kunjungi laman Facebook mereka: Air Gau

 

Leave a Reply

Close Menu