Pokok Kari Di Az-Zain Shah Alam : Sedekah Mudah

Pokok Kari Di Az-Zain Shah Alam : Sedekah Mudah

Alhamdulillah hujan baru turun membasahi Shah Alam. Mudah mudahan kualiti udara yang kurang baik akibat jerebu dapat semakin baik dengan turunnya hujan tadi.

Pokok kari kami yang ditanam seperti di dalam gambar juga menikmati hujan yang turun. Lihat pokok kari tumbuh segar dan merimbun di ruang terhad yang ada. Kami memberi secara percuma kepada mana-mana yang ingin mengambil sedikit daun kari untuk digunakan dalam masakan.

Pokok kari tidak semakin kurang apabila diberi. Malah semakin rimbun dan sihat tumbuhnya. Begitulah apa yang dikatakan tentang sedekah. Sedekah tidak akan membuat seseorang jatuh miskin. Ada barakah dan ganjaran yang Allah akan berikan.

Jika bukan pada harta, nikmat kesihatan, iman, kebahagiaan juga adalah pemberian Allah kepada orang yang memberi. Mudah-mudahan ada sedikit manfaat dari perkongsian ringkas petang ini. Wallahua’lam.
pokok kari

Az-Zain Shah Alam adalah sebuah Pasaraya Mini yang berkonsepkan Halal Mart. Kami menjual produk-produk halal muslim secara runcit dan juga borong. Az-Zain Shah Alam telah mempunyai empat buah rangkaian halal mart lain iaitu Az-Zain Bandar Putera 2, Az-Zain USJ Subang Jaya, Az-Zain Seksyen 27 Shah Alam , dan Az-Zain Alam Budiman. Untuk alamat lengkap sila klik di sini LIHAT LOKASI KAMI

Leave a Reply

Close Menu

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss